Muotokuvakioski edistää yhdenvertaisempaa taidemaailmaa

Aleksi Pietikäisen maalaama muotokuva (2019) Kulttuuria kaikille -palvelun entisestä puheenjohtajasta Tiina Rosenbergista on toteutettu Muotokuvakioskin kautta.

Muotokuvakioski on verkossa toimiva palvelu, jonka kautta voi tilata erityistä tukea tarvitsevalta taiteilijalta valokuvan pohjalta toteutetun muotokuvan. Muotokuvakioskin taiteilijat esitellään heidän omilla taiteilijasivuillaan. Ostaja voi tutustua palvelussa taiteilijoiden aiempaan tuotantoon ja valita, keneltä haluaa muotokuvan tilata. Jokainen tilattu muotokuva on uusi ja oma itsenäinen teoksensa.

Muotokuvakioski tarjoaa tavan luoda taiteella elinkeinoa ja rakentaa yhdenvertaisempaa taidemaailmaa. Palvelu toimii vuoden 2019 ajan Vertaistaiteilijat-hankkeen kokeiluna. Hankkeen tarkoitus on selvittää ja kehittää keinoja, joilla erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat voisivat ansaita taiteellisella työllä. Teoksista maksetut korvaukset menevät suoraan ja lyhentämättöminä taiteilijoille.

Vertaistaiteilijat-hankkeen tavoitteena on tuoda kolmen toimintavuotensa aikana erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat ja heidän taiteensa paremmin tunnetuksi. Hankkeen toteuttaja on helsinkiläinen Aula-työkotien kannatusyhdistys ry, jonka kohderyhmää ovat kaikki Suomessa toimivat erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat.

Hankkeessa tehdään yksittäisten taiteilijoiden ja taiteilijaryhmien sekä heidän taustaorganisaatioidensa kanssa työtä taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksien edistämiseksi. Toinen toiminnan taso on vaikuttamistyö taiteilijajärjestöjen, taidehallinnon ja poliittisen päätöksenteon suuntaan.

Tutustu Muotokuvakioskiin: https://www.vertaistaiteilijat.fi/muotokuvakioski/

Taiteilija Aleksi Pietikäisen teos ”Tiina Rosenbergin muotokuva” (2019), akryyli kankaalle, 41x33cm.

Vastaa