AIKAISEMMAT JULKAISUT

TEKIJÄ

Tuottelias pelitaiteilija

Pelien tekeminen on lähestyttävämpää kuin koskaan. Kuka tahansa voi tehdä pelin netistä löytyvien resurssien ja ohjeiden avulla ja ruveta indie-pelinkehittäjäksi. Pelitaiteilijoiden luovuus kukkii ja pelit ovat moninaisempia kuin koskaan, mutta samalla kilpailu näkyvyydestä on myös kovaa ja harva menestyy. Miten se vaikuttaa yksilötasolla?

TEKIJÄ

Kuinka seinäunelmasta tuli unelmaseinä?

”Roolini on tehdä työtä yleisöä ja yleistä hyvää palvellen, niiden toiveiden ja tarpeiden pohjalta, joita kaupunkilaiset sekä kaupunkistrategia ja lainsäädäntö tuovat eteen. Pistän peliin omat aiemmat kokemukseni ja kertyneet taitoni. Takaraivossa ja selkäytimessä vaikuttavat ne vuodet, kun työskentelin Helsingissä ”toisella puolella pöytää”, kulttuurialan yhdistyksissä ja vapaan kentän edustajana. Silloin mentiin milloin minkäkin asian kanssa virkamiehiä tapaamaan, hattu kourassa, isot unelmat mielessä”, kirjoittaa Kotkan kaupungin kulttuurijohtaja Tomi Purovaara.

TEKIJÄ

Taiteilijana saattohoidossa

Tanssitaiteilija Helena Ratinen työskenteli Kulttuuriosuuskunta Ilmeen Elävä Kuolema -hankkeessa Oulun kaupunginsairaalan palliatiivisen ja saattohoidon osastolla A2. Työpäiväkirjansa kautta Ratinen avaa artikkelissaan työhön liittyviä eettisiä pohdintoja sekä eettistä koodistoa, jota hän käyttää työnsä tukena.

TEKIJÄ

Yhdessä kysyen – työparina taiteilija ja konsultti

Meillä molemmilla on nuoruudessa vahva tanssitausta ja se yhdistää meitä. Opintojen kautta ponnahdettiin maailmalle omiin suuntiimme. Nyt erilaisiksi muotoutuneiden ammattien kautta palaamme yhteisten kiinnostuksenkohteiden äärelle kysymään, miten maailmaa voisi jäsentää eri tavoilla? Meille yksi tärkeimmistä oivalluksista tässä työssä on ollut fokuksen siirtyminen vastausten etsimisestä oikean kysymyksen esittämiseen.