Näkökulmia taiteesta kuntouttavassa työtoiminnassa

Voiko taiteella pyrkiä työ- ja toimintakyvyn edistämiseen? Taidetutka kutsui kirjailija, sanataideohjaaja Minna Mikkosen ja sairaanhoitaja Kirsi Ingetin kirjoittamaan Taidetutkan Syväluotaimeen työstään kuntouttavan työtoiminnan taideryhmien ohjaajina Oulussa. 

Oulun kaupunki; BusinessOulu, Byströmin nuorten palvelut ja Kulttuuritalo Valve järjestävät vuosittain neljä kuntouttavan työtoiminnan ryhmää, joissa jokaisessa on 8-12 osallistujaa ja kaksi ohjaajaa. Ryhmien kesto on keskimäärin neljä kuukautta. Ryhmät kokoontuvat kerran tai kahdesti viikossa neljästä kuuteen tuntia kerrallaan, lisäksi on mahdollisuus yksilötapaamisiin. Vuonna 2018 toimintaan on resursoitu kymmenen henkilötyökuukautta jaettavaksi sote-ammattilaisen ja taiteilijan kesken. Tässä artikkelissa saman työn äärellä kohtaavat kaksi näkökulmaa ja kaksi kieltä. Valitse näkökulma klikkaamalla linkkiä.

Muutos – Kaunokirjallinen tutkielma kuntouttavasta työtoiminnasta 

 

Taide- ja muutostyöskentely kuntouttavassa työtoiminnassa

 

Taidetutkan Syväluotaimessa syvennytään muita Taidetutkan artikkeleita perusteellisemmin ja laajemmin ajankohtaisiin ilmiöihin ja niiden taustoihin. Osaston tekstit ovat pitkiä ja moni-ilmeisiä. Varaa aikaa lukemiseen ja pohtimiseen.

Yksi kommentti artikkeliin “Näkökulmia taiteesta kuntouttavassa työtoiminnassa

Vastaa